Sääasema Joutsa
 marraskuuta 2023    

          Tietoja asemasta


pic1
pic2
pic3
pic4
pic3

Tässä tulee vähän infoa sääasemastani joka on ollut toiminnassa elokuusta 2005 lähtien ja pikkuhiljaa aletaan kasvattamaan muunmuassa tulevalla ukkostutkalla.


Sääasema
Sääasema on Davis Vantage Pro2. Se on täysimittainen sääasema johon kuuluu tuulimittari, sisä ja ulkolämpömittarit, kosteusmittarit, ilmapuntari ja sademittari. Käytössä ovat seuraavat mittarit: Aurinko- ja UV anturi. Tuulimittari on asennettu noin 7 m maapinnasta katonrajan yläpuolelle, lähistöllä on tosin puita jotka hieman häiritsevät tuuliarvoja.
Ohjelma jota pyörittää asemaa on nimeltään Weather Display , mikä käsittelee tiedot ja lähettää niitä internettiin mm. tälle sääsivulle. Weather Display on sääohjelma no 1, se on erittäin monipuolinen ja muokattavissa.UV-anturi
Asennettu 5.3.2016Ukkostutka
14.9.2016 osat tuli Saksasta, nyt alkaa kasailu.
24.9.2016 laitteet kasailtu ja testiajossa.
10.10.2016 ukkostutkasivusto saatu sivustolle.Websivu
Websivu www.ruunula.fi käyttää kourallisen php-skriptejä joiden avulla pistää datan esille sivuille. Suurin osa datasta siirretään sivustolle pieninä tekstitiedostoina, jota sitten php-skriptit käyttävät. Nämä tekstitiedostot päivitetään sivustolle, riippuen mitä dataa ne sisältää, joka 10:es sekunti ja kerran päivässä olevassa haarukassa. Websivu käyttää myös ulkopuolisten sivustojen informaatiota, kuten varoitukset, eri tarkoituksiin.Kiitos
Erityiskiitos menee Brian Hamiltonille, mies Weather Display-ohjelman takana, joka on tehnyt tämän mahdolliseksi. Kiitos monille muille jotka ovat tehneet kaikenlaisia php- ja javascriptejä.
PS:
Paikallislehden Joutsan Seudun kirjoitus Sääasemasta, 24.02.2016 numerossa 8.